“Крајишка кућа” учесник манифестације “Плодови села – Домаће је најбоље, Теслић 2022. године”

Манифестација “Плодови села” данас је одржана у организацији Општинске управе Теслић, ЈУ “Културног центра Теслић” и Туристичке организације Општине Теслић, на којој су своје производе из домаће радиности представила 43 излагача из Теслића, али и из цијеле регије. На штандовима су се могли пронаћи домаћи млијечни производи, пчеларски производи, тинктуре, мелеми, уникатни ручни радови и многи други домаћи производи из овог дијела Републике Српске.

Програмски дио манифестације употпуњен је наступом хармоникашког оркестра Алекса Шантић из Угљевика, као и наступима културно-умјетничких друштава “Вез” и “Радост” из Теслића. Малу ликовну колонију организовала је ЈУ “Културни центар Теслић”, те су своје ликовне способности показали млади умјетници који су сликали на тему “плодови села”.

Своје производе, по први пут на овој манифестацији, представила је “Крајишка кућа”, пословна јединица бањалучког Центра за развој пољопривреде и села. Грађани Теслића и сви посјетиоци ове сајамске манифестације на штанду “Крајишке куће” могли су пронаћи богат асортиман прерађевина произведених од стране домаћих пољопривредника са подручја крајишке регије.

Манифестација “Плодови села” организована је с циљем да се локалном становништву и широј јавности представи дио потенцијала општине Теслић и регије у области пољопривредне производње, домаће радиности и туризма.