“Крајишка кућа” учесник четвртог Међународног сајма “Agro Belgrade 2023”

На Београдском сајму, у периоду од 26. до 28. јануара, одржан је  сајам “Аgro Belgrade 2023”, четврти Међународни сајам воћа, поврћа и виноградарства.

На изложбеном простору од око 30.000 квадрата представило се више од 500 излагача из цијелог свијета, са понудом из области свјежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа, пољопривредне механизације, система за наводњавање, противградне заштите, расадника, сјеменских и хемијских кућа и других сегмената неопходних за успјешно бављење овим гранама пољопривреде.

Учешће на сајму узели су и бројни произвођачи који се баве производњом и прерадом воћа и поврћа. “Крајишка кућа” је, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Привредном комором Републике Српске, узела учешће на овом сајму, те су бројни посјетиоци ове сајамске манифестације имали прилику дегустирати домаће прерађевине са пољопривредних газдинстава са подручја крајишке регије.

Штанд “Крајишке куће” обишли су бројни званичници, међу којима су били и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Јелена Танасковић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић.

Осим изложбеног дијела, сајам је имао и конференцијски дио, гдје су на стручним конференцијама и састанцима стручњаци и представници институција, компанија, великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера разговарали о актуелним темама из области воћарства, повртарства, виноградарства, тржишта воћа и поврћа, климатских промјена и њиховог утицаја на промјене у производњи воћа и поврћа и бројне друге теме везане за област пољопривреде.

Ову сајамску манифестацију званично су отворили градоначелник Града Београда Александар Шапић и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Јелена Танасковић.