“Крајишка кућа” излагач на сајму “Агро Београд 2022”

У Београду је протекле седмице одржан 3. Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства “Агро Београд” који су отворили министри пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и Републике Српске Бранислав Недимовић и Борис Пашалић са ресорним министрима из Сјеверне Македоније и Албаније.

На заједничком штанду Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Републике Српске представило се око 50 излагача из Републике Српске, међу којима је била и “Крајишка кућа”, туристички, пољопривредни и гастро бренд Града Бања Луке и крајишке регије.

Пољопривредне прерађевине из богатог асортимана “Крајишке куће”, током тродневног трајања ове сајамске манифестације, биле су изложене на штанду Пољопривредног кластера Крајина. Посјетиоци сајма имали су прилику видјети неке од аутентичних крајишких делиција које су у протеклом периоду на својим газдинствима произвели домаћи пољопривредни произвођачи.

Сајам је трајао од 27.  до 29. јануара, а током његовог трајања организовани су састанци и стручне конференције на којима се говорило о стандардима у производњи воћа и поврћа, будућности производње бобичастог воћа, револвинг фондовима за финасирање и бројним другим темама из области пољопривреде.

Сајам је организован уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, града Београда – Секретаријата за пољопривреду и USAID-овог Пројекта за конкуретну привреду.