“Гурмански дани” испред “Крајишке куће”

У оквиру манифестације “Дани домаћих производа – Бања Лука 2020. године” јуче и данас су за посјетиоце приређени “Гурмански дани” испред “Крајишке куће.

Током ова два дана на штандовима ће бити представљени сухомеснати производи, млијечни производи, домаћи сосови, намази, зимница и пиво. Презентација ће бити организована од 15 до 18 часова, на платоу испред “Крајишке куће”, а посјетиоци ће имати прилику да дегустирају и по сајамским цијенама купе ове домаће производе.

Манифестацију “Дани домаћих производа – Бања Лука 2020. године” јуче је посјетио и градоначелник Града Бања Луке Игор Радојичић, који је том приликом изјавио да је “Крајишка кућа” један од најуспјешнијих пројеката Града Бања Луке и да ће захваљујући овом пројекту многа пољопривредна газдинства са подручја Крајине изаћи на нова тржишта – Требиње, Београд и Нови Сад.

Цијела манифестација траје до 13. новембра, а прошле седмице су на штандовима биле изложене слатке прерађевине – природни сокови, џемови, ликери и сл. Циљ организовања ове манифестације је промоција домаћих аутентичних пољопривредних производа и подстицање развоја домаће пољопривредне производње.

Наредног четвртка и петка, 29. и 30. октобра, у истом термину биће организовани “Дани здравог живота”, гдје је планирана промоција и дегустација здраве исхране те природне козметике у служби љепоте и здравља.