Емисија “Аграр”: Гостовање директора Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука

У посљедњем издању емисије “Аграр”, на Алтернативној телевизији, о активностима, плановима и пројектима Центра за развој пољопривреде и села говорио је директор Центра Драшко Илић.

Он је позвао све пољопривредне произвођаче са подручја града Бања Луке да се евидентирају у базу података пољопривредних произвођача Центра, најкасније до 31. децембра 2021. године, како би у наредној години остварили право за додјелу подстицајних средстава Центра намјењених за подршку пољопривредној производњи на територији града Бања Луке.

Изазовне двије године пандемије врируса корона нису успориле рад Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука и његових пословних јединица “Крајишке куће” и “Херцеговачке куће”, већ напротив. О томе најбоље говори чињеница да ће се ускоро наћи у метрополама региона, Београду и Новом Саду, а у домаћим делицијама пољопривредника уживаће се свакако и у иностранству. Посебно ће бити одушевљена дијаспора с обзиром да је за наредни период најављено отварање “Крајишке куће” у Бечу.

Важан пројекат “ЕУ4АГРИ” отвориће врата великим и лијепим промјенама, захваљујући којем ће Бањалучани добити урбане мини-пијаце у урбаним дијелоовима града, на којима ће грађани моћи једноставније доћи до квалитетних домаћих производа директно са пољопривредних газдинстава локалних пољопривредника.

Значајна је и сарадња Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске на свим пољима, а односи се осим на наведену подршку и подстицаје, на рјешавање акутних проблема у пољопривреди. Уз подршку ресорног министарства и “Вода Српске” настоји се, заједничким снагама, трајно ријешити проблем спрудишта на ријеци Врбас, да би се заштитило корито и да би се у наредном периоду спрјечиле поплављивања пољопривредног земљишта.

О свему овоме водитељка емисије “Аграр” разговарала је са Драшком Илићем, директором бањалучког Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.

Комплетно гостовање директора Центра за развој пољопривреде и села у умисији “Аграр” можете погледати у сљедећем видео прилогу: