Дух Војводине у Бањој Луци: Испред “Крајишке куће” уз звуке тамбуре представљени разноврсни војвођански производи

На платоу испред “Крајишке куће” данас је представљена комплетна туристичка понуда Војводине, са акцентом на гастрономију.

У сарадњи са туристичким организацијама Кикинде, Инђије, Вршца, Бачке Паланке, Суботице, Нове Црње, Сомбора и Кластера Делиблатска пјешчара, Туристичка организација Војводине је, у термину од 12.00 до 16.00, грађанима Бања Луке и посјетиоцима презентовала своје аутентичне гастрономске производе богатог војвођанског краја.

Посјетиоци манифестације су имали прилику да дегустирају традиционалне војвођанске специјалитете. Такође, на сајму је представљено и ексклузивно штампано издање кувара “Војвођански ручак”.

Туристичка организација Војводине је уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Привредне коморе Војводине покренула кампању под називом “Војвођански ручак-неодољиви укус равнице”. Кампања је осмишљена са циљем креирања јединствених гастрономских производа и повећања њихове видљивости на ширем туристичком тржишту.

Центар за развој пољопривреде и села, овом приликом, уступио је штандове Туристичкој организацији Војводине за одржавање ове туристичке и гастрономске промоције богатог војвођанског краја.