Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука добитник награде “Капетан Миша Анастасијевић”

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука Драшко Илић овогодишњи је добитник престижне награде “Капетан Миша Анастасијевић”.

Представници “Медија инвента” из Новог Сада данас су у Бањој Луци, у Банском двору, директору Центра уручили престижну награду “Капетан Миша Анастасијевић” за допринос у области предузетништва, друштвеног ангажмана и пословања.

Ово признање је уручено и другим истакнутим појединцима из Републике Српске и Србије, између осталог и предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и министру унутрашњих послова Републике Србије Александру Вулину.

Признање ,,Капетан Миша Анастасијевић’’ додјељује се у оквиру пројекта ,,Пут ка врху’’ за остварене резултате у изградњи и јачању просперитета Републике Српске, а под покровитељством привредних комора Републике Српске и Србије, у сарадњи са јавним универзитетима из Бања Луке, Новог Сада, Београда и Источног Сарајева. Ово признање се додјељује од 2000. године у Србији, а у Републици Српској од 2015. године. Пројекат реализује ,,Медија инвент’’.

Михајло Миша Анастасијевић, Капетан Миша, био је српски титуларни мајор, велики трговац, српски родољуб, учитељ и добротвор.