Центар за развој пољопривреде и села, Крајишка кућа и домаћи произвођачи награђени на 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду

Центар за развој пољопривреде и села, Крајишка кућа и наши пољопривредни произвођачи окитили су се бројним наградама и признањима на 54. Међународном сајму туризма одржаном протекле седмице у Новом Саду.

Центар за развој пољопривреде и села награђен је са великом златном медаљом за промоцију дестинацијског туризма филмским пројектом о Бања Луци „Разгледница из Неодољиве“, док је Крајишка кућа освојила пехар Новосадскоg сајма за бренд који промовише и подстиче домаће пољопривредне произвођаче у агротуризму.

Златним медаљама награђени су појединачно и произвођачи – кооперанти бренда Крајишка кућа: ПГ Ковачевић Бања Лука, ПГ Јањетовић Бања Лука, Винарија „Далмати“ д.о.о. Бања Лука, ПЗ Златник (Дестилерија Штрбац) Бања Лука, „Укијева чоколадна бајка“ Прњавор и Винарија „Фазан“ д.о.о. Прњавор.

Ова сајамска манифестација одржана је од 30. новембра до 2. децембра, а окупила је око 240 излагача из 10 земаља из региона и свијета из области туризма и гастрономије. Током трајања сајма организоване су и бројне пропратне активности: Дани каријере, Гастро Куп Србија, Изложба Виминацијума – Путевима римским императора, Конференција МЕКСТ и др.

Ноћ уочи отварања сајма, 29. новембра, организатор сајма је уприличио „Вече шампиона“, током које су се најбољима на оцјењивању квалитета услуга, објеката, организација и институција у туризму уручена врхунска признања Новосадског сајма. Овој вечери су, поред представника Центра и пољопривредних произвођача- коопераната Крајишке куће, присуствовали и представници Града Бања Лука и Туристичке организације града Бања Лука.

Штанд Крајишке куће на 54. Међунароном сајму туризма у Новом Саду обишли су бројни посјетиоци и званичници, који су имали прилику дегустирати дио богатог асортимана бренда Крајишка кућа, те се и сами увјерити у квалитет ових домаћих и уникатних крајишких делиција.