У четвртак акција чишћења терена у Туристичко- рекреативном комплексу “Мањача”

Туристичка организација Бања Лука, Градска развојна агенција и Центар за развој и унапређење села, започињу припреме за реализацију пројекта под називом „Мањача као туристичко-рекреативи комплекс“.

Прва фаза пројекта обухвата акцију чишћења терена и почеће 27. јуна ове године. Уз помоћ грађевинске механизације и људства очистиће се и спојити стаза намијењена за обилазак језера која ће служити као шеталиште, те пут до смјештајних јединица које ће бити изграђене у једној од наредних фаза. Припремиће се терен за даље радове изградње привремених објеката на обали језера, дио плаже који ће се користити за купање, као и дио на којем ће бити лоцирана дјечија и спортска игралишта. Читав локалитет ће бити очишћен од различитих врста отпада, а планиран је и почетак чишћења самог језера од траве и отпада  у води.

Основни циљ овог пројекта јесте развој зоне Мањача као новог туристичког и рекреативног комплекса. Комплекс је од центра Бање Луке удаљен свега 22 километра, а ревитализација овог локалитета представљала би најатрактивнији туристичко-излетнички простор на територији града, чиме би се створили услови за континуиран долазак и боравак туриста у току цијеле године.

У акцији чишћења учествоваће и запослени горе наведених институција, те позивамо  заинтересоване пољопривредне произвођаче са територије града  да дају свој допринос поменутој акцији.