Драшко Илић

дипломирани економиста

Поштовани суграђани,

Добродошли на интернет страницу “Центра за развој пољопривреде и села” Бања Лука. Пратећи нове трендове информисања јавности путем интернета, креирали смо веб-страницу, на којој ћете моћи наћи све неопходне информације о раду ове градске институције, актуелним подстицајима у области пољопривреде на подручју града Бања Лука и новим стандардима у пољопривреди. Циљ нам је да унаприједимо и ојачамо пољопривредни сектор, да активно доприносимо стварању тржишно оријентисаних пољопривредних произвођача и јачању њихове конкурентности.

Наша институција, путем својих служби, стоји вам на располагању и услузи за сва ваша питања, сугестије и приједлоге, помоћ при организацији сталних едукација пољопривредних произвођача и осмишљавању начина примјене нових технологија у пољопривредној производњи.

Свјесни чињенице да је здрав и развијен пољопривредни сектор кључ успјешног опоравка и развоја цјелокупне привреде Републике Српске настојаћемо предузети најефикасније мјере за развој поменутог сектора на локалном и регионалном нивоу.

 

Конструктивном и континуираном сарадњом са савјетима мјесних заједница радићемо на заједничком планирању и изградњи потребних инфраструктурних капацитета. Жеља нам је да, нашим одговорним радом и залагањем, утичемо на стварање што квалитетнијег живота на руралном подручју.

 

Наша темељна задаћа је брига о корисницима наших услуга – пољопривредним произвођачима и подстицање истих да се у што већем обиму баве овом значајном привредном дјелатношћу.

 

Циљ нам је да препознамо и ставимо у функцију све расположиве ресурсе нашег руралног подручја, произведемо што веће количине пољопривредних производа и прерађевина од истих, те самим тим обезбједимо услове за што веће запошљавање наших радника у пољопривредној производњи, смањимо одлив капитала из наше земље и зауставимо тренд одласка наших грађана у иностранство.

 

Надамо се да ће вам ова интернет страница бити угодна за преглед и да ћете бити задовољни начином приступа информацијама.