Мирис Херцеговине у Бањој Луци: Отворена Херцеговачка кућа

У Бањој Луци је данас отворена Херцеговачка кућа, продавница домаћих производа из Херцеговине, који су произведени на традиционалан начин. Херцеговачку кућу су отворили градоначелници Бање Луке и Требиња, Игор Радојичић и Мирко Ћурић.

– Дан града почињемо мирисом Херцеговине у Бањој Луци. Ова кућа је резултат договора градских управа Требиња и Бање Луке. Потпуно је природно да у Бањој Луци, као највећем граду Српске, имамо и дјелић Херцеговине. Ово су веома квалитетни производи који су тражени и много шире од наших простора и вјерујем да ће ово продајно мјесто бити на задовољство свих Бањалучана и наших гостију – рекао је Радојичић и додао да су пројекат отварања Херцерговачке куће реализовали Аграрни фонд Требиња и Центар за развој пољопривреде и села.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, казао је да је отварање Херцеговачке куће добар знак економског повезивања два града и да само заједничким снагама два града могу да се развијају и иду напријед,

На полицама Херцеговачке куће, која се налази у Улици браће Мажар и мајке Марије, посјетиоци могу пронаћи производе из разноврсне гастрономске понуде Херцеговине – разне врсте вина, сирева, меда, чајева, пршута, слатког и киселог програма, као и  природну козметику, произведену без вјештачких адитива и арома. Сви наши производи су здравствено испитани и декларисани те имају одобрење за употребу Института за јавно здравство Републике Српске.